Tuesday, February 19, 2013

Hoe je een Google Nexus 10 in het buitenland koopt

In Dutch since this article only makes sense to Dutch readers. Sorry international audience ;-)

 Ik had al enige tijd mijn zinnen gezet op een Google Nexus 10. Google brengt echter de Nexus 10 niet in Nederland uit. Nederland is blijkbaar niet zo belangrijk voor Google. Diensten als Google Music zijn hier in ons kikkerlandje ook (nog) niet beschikbaar.

Wat te doen? Kopen in het buitenland! In Duitsland en in de UK is de Nexus 10 wel beschikbaar. Ik zou naar Duitsland kunnen rijden en daar proberen of ik een Nexus 10 kon scoren. Helaas hoorde ik van meerdere mensen (en wat zoeken op het internet) dat er praktisch geen winkels zijn met de Nexus 10 op voorraad.

Via Google Play kun je direct bij Google bestellen. Het nadeel daarvan is dat je als Nederlander daar de Nexus 10 niet zult aantreffen.... Tenzij je onderstaande instructies opvolgt.

Je hebt nodig:

  1. Een buitenlands afleveradres waar je bestelling naartoe gestuurd kan worden. Ik koos ervoor om te bestellen in de UK. Ik maak gebruik van Forward2me.
  2. Een IP adres waarmee Google denkt dat je in de UK zit. Hiervoor kun je prima gebruik maken van diverse VPN diensten. Ik gebruikte BestUKVPN.
  3. Een creditcard
  4. Je eigen Google account.
Wat moet je doen?
  1. Log in op de VPN.
  2. Log in op je Google Play account. Google denkt nu dat je in de UK bent. Je kunt nu je Nexus 10 bestellen.
  3. Voer als afleveradres het adres in wat je met Forward2me hebt aangemaakt.
  4. Zodra het tijd wordt voor betalen voer je je creditcard gegevens in. Let erop dat je als adres voor je creditcard ook het eerder aangemaakte Forward2me adres gebruikt.
  5. Rond de bestelling af.
Hierna is het een kwestie van wachten. Het duurde bij mij ongeveer een week voordat de Nexus 10 was opgestuurd naar Forward2me en van daaruit werd verzonden naar Nederland.